Over Ons

Feitelijke Vereniging voor Opvang van Zwerfkatten
In samenwerking met Poezennetwerk België.

Wij zijn een handvol vrijwilligers, die zich het lot van katten zonder thuis aantrekken en daar verandering willen in brengen, door ze op te vangen en er een èchte thuis voor te zoeken .

De dieren in onze opvang komen er op verschillende manieren: gedumpte kittens, gevangen zwerfpoezen die nog jong en gezond zijn, katten die mensen hier afstaan om wille van verhuis of scheiding ... Ongeveer de helft zijn huiskatten die om de een of andere reden zijn achtergelaten.

Omdat ze meestal een tijdje op straat hebben geleefd, zijn ze vaak herhaaldelijk hardhandig weggejaagd en hebben ze wat tijd nodig om te wennen aan vriendelijke aandacht van mensen. In onze opvang raken ze terug vertrouwd met mensen en de huiselijke omgeving. Ervaring leert ons dat ze lieve, aangename en aanhankelijke huiskatten kunnen worden. Het vraagt een beetje tijd en inzet, maar achteraf geven ze zoveel meer terug.

We zoeken nieuwe baasjes voor hen, mensen met een hart voor deze "sukkeltjes". Voor ze vertrekken naar hun nieuwe thuis worden ze ontwormd, ontvlooid, gesteriliseerd en nagekeken door de dierenarts.

Hebt u interesse om een van onze katten een goede thuis en een tweede leven te geven? Bekijk dan de katten via het menu of contacteer ons.

Wil je ons een steuntje geven hier ons rekening nr.: SOS STRAATKAT - BE 23 000357706391 Bic BPOTBEB1